Een tweetalige Ninja-Sportdag in Haren

Een 110-tal leerlingen van de vierde, vijfde en zesde klas van de Franstalige basisschool Haren en de Nederlandstalige basisschool Harenheide hebben dit jaar deelgenomen aan een sportdag in Ninja-thema!

ninja

De kinderen mochten een Ninja-parcours afleggen in het Nederlands en Frans, uiteraard zonder de grond te raken en zich wagen aan grappling* en foot-baseball. Op die manier kregen ze de gelegenheid om kennis te maken met nieuwe sportactiviteiten alsook met de leerlingen van de naburige school. 

ninja
 Dankzij de steun van de Koning Boudewijnstichting en de samenwerking met de Brussels Brazilian Jiu-Jitsu Academy is dit initiatief tot stand kunnen komen. Het organiseren van gemeenschappelijke activiteiten voor leerlingen en leerkrachten van Franstalige en Nederlandstalige scholen past in het streven van het Departement Openbaar Onderwijs om de barrières tussen Franstalig en Nederlandstalig onderwijs te reduceren. Bovendien konden de leerlingen tijdens dit sportevenement hun kennis van het Nederlands in de praktijk brengen! Daarop werden de leerlingen van de basisschool Haren goed voorbereid door hun lerares Nederlands. Supertof toch?

ninja


[*] Grappling of worstelsport is erop gericht een tegenstander te controleren zonder stoten of trappen, maar door techieken waarbij men elkaar vastpakt. Bij grappling is het doel dat je de tegenstander met zijn schouder of rug de grond aan laat raken. 

Gemaakt 26/06/2023 (bewerkt op 26/06/2023)
ninja