Leerlingen uit Leidstar toveren het Willemsplein om tot een museum!

De voorbije 6 weken gingen leerlingen uit het 3de en 4de leerjaar van onze Hoofdstedelijke basisschool Leidstar aan de slag met een kunstenaar van MUS-E . De leerlingen verkenden het Joseph Benoît Willemsplein in Laken en lieten er hun fantasie de vrije loop. Ze bundelden daarbij de creatieve krachten met een andere naburige school. Het resultaat: een boeiende audiowandeling met kleurrijk beeldend werk!

Joseph Benoit

De leerlingen van Leidstar brachten het plein tot leven via zelfgemaakte schilderijen. Op levensgrote figuren werden eigenschappen van kinderen, bewoners, handelaars en passanten uit de buurt verzameld. Maar ook de natuur kreeg een plekje op het plein dankzij kleurrijke collages en beelden.

Voor het slotmoment werd het Willemsplein omgetoverd tot een vrolijke expositieruimte. Ouders, leerlingen, leerkrachten en buurtbewoners kwamen samen om te genieten van een audiowandeling, de kunstwerkjes en een drankje.

Joseph Benoit

Dankzij kunstprojecten verruimen leerlingen hun verbeelding, creativiteit en leren reflecteren over zichzelf en de wereld om zich heen.

MUS-E brengt kunstbeleving binnen bereik van kinderen, ongeacht voorkennis of achtergrond. Wil je met jouw klas graag een MUS-E traject doen, of MUS-E binnenbrengen in jouw school? Neem een kijkje op de website van MUS-E.

PLEIN MUS-E-UM PLACE WILLEMS is een samenwerking tussen MUS-E Belgium, Brede School Laken en GC Nekkersdal, met steun van Cultuur Stad Brussel, i.h.k.v. de projectoproep STADSMAKERS.

Joseph Benoit

 

Gemaakt 20/06/2022 (bewerkt op 20/06/2022)
Joseph Benoit