Tentoonstelling "Teken een kostuum" ter gelegenheid van de 400ste verjaardag van Manneken-Pis

De scholen van de Stad hebben tijdens het schooljaar 2019-2020 actief deelgenomen aan het maken van een kostuum ter ere van de 400ste verjaardag van Manneken-Pis.

Het initiatief van de Musea en het Openbaar Onderwijs van de Stad Brussel was gebaseerd op een transversale pedagogische reflectie, waardoor kinderen op een originele manier konden omgaan met veel onderwerpen die op school werden behandeld, zowel cognitief als artistiek.

Ongeveer een dertigtal van onze kleuter- en basisscholen hebben een ontwerp ingezonden. Deze zijn te zien van 2 tot 17 oktober 2020 in het Cultureel Centrum Hageltoren (Tour à Plomb) in Brussel.

De gerealiseerde ontwerpen weerspiegelen de hedendaagse zorgen van onze leerlingen, in het bijzonder milieuvraagstukken, dit vóór de lockdown gerelateerd aan de pandemie.

Het kostuum, gecreëerd rond de mythische verhalen over Manneken-Pis, zal later tijdens een officiële ceremonie in het stadhuis worden overhandigd aan de GardeRobe van de beroemdste Brusselaars.

De tentoonstelling, zorgvuldig voorbereid door de Stadsmusea, toont al het collectieve werk van onze leerlingen. Om te ontdekken!

Praktische informatie

  • 2 tot 17 oktober 2020
  • Maandag tot zaterdag, van 10.00 tot 17.00 uur.
  • Centre Culturel et Sportif Tour à Plomb, 20-26 Slachthuisstraat
  • Reservatie verplicht: servicedespublics-publiekswerking@brucity.be

Affiche expo Manneken-Pis

Gemaakt 24/09/2020 (bewerkt op 25/08/2021)
Illu carrée Manneken Pis